Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bli bedre kjent med Marita!

Marita Lundmark

Marita Lundmark er selve kraften fra Trøndelag. Hun er født og oppvokst på Heimdal i Trondheim, og har alltid kjent på en retning i livet. Helt siden hun var ung har det digitale og grafiske fascinert henne, og hun ønsket tidlig å lære mer.

– Jeg tror interessen våknet allerede på ungdomsskolen, jeg designet masse ting for venner og kjente på skolen, og var en del av mange forumer som omhandlet grafisk design.

Etter ungdomsskolen fortsatte Marita i det grafiske sporet. Den kreative jenta gikk medier og kommunikasjonslinjen på videregående, og etter å fått et solid grunnlag for videre utdannelse tok hun en jobb, ikke overraskende innenfor det samme feltet.

– Jeg fikk meg en jobb der jeg fikk utvikle meg videre i praksis på områder som design og produksjon. Etter at jeg hadde jobbet der i ca to år, valgte jeg å bygge på kompetansen min videre og begynte studiene mine på NTNU.

Marita gikk på linjen som het IT støttet bedriftsutvikling, men som i dag har skiftet navn til Digital forretningsutvikling. Her tok hun hele tre spesialiseringer, og skrev en bacheloroppgave om Informasjonsarkitektur og dets påvirkning på brukerkvaliteten på nett.

Hun påpeker at enkelt sagt dreier seg om å identifisere hvilke egenskaper som påvirker brukervennligheten til nettsider og hvilket oppsett på nettsider som øker brukervennligheten. Dette svært fascinerende temaet ser vi for oss at hun har fått god nytte av i ettertid hos Evolve også!

Klar retning mot det grafiske arbeidet ga uttelling for Marita

Det er tydelig at Marita hadde en plan for karrieren allerede fra tidlig alder, selv om det kanskje kan ha vært ubevisst. Det som derimot var bevisst var at hun valgte å søke seg inn til Evolve.

– Jeg har jobbet i Evolve siden 2018, og er også en del av Weinvent. Weinvent jobber spesifikt med webdesign og grafisk innhold.

På spørsmål om hvilke arbeidsoppgaver hun sitter med daglig svarer hun at dette varierer veldig men det er en ting hun gjør hver eneste dag.

– Jeg starter alltid dagen med å skrive en liste over ting jeg må få gjort den dagen. Dette kan være alt fra små “minitasks” til større oppgaver og prosjekter, men jeg prioriterer alltid endringer og henvendelser fra kunder.

God struktur gjør arbeidshverdagen enklere

Struktur på hverdagen og i arbeidslivet generelt er en egenskap Marita er glad for at hun tok med seg ut i arbeidslivet.

– Jeg er avhengig av å være strukturert i den jobben jeg har. Det er ofte mange prosjekter på en gang, og det er viktig å holde orden på de litt mindre oppgavene og, da det gjerne er de det er flest av.

Det er ikke bare struktur hun trekker frem som en personlig egenskap hun har dratt godt nytte av på jobb.

– Jeg tror det er en fordel at jeg er en rolig og avslappet person. På arbeidsplassen er vi så heldige at vi har en fantastisk gjeng med ulike personligheter og vi utfyller hverandre så utrolig godt, både profesjonelt og sosialt. Det gir mye å være omringet av supplerende personligheter.

Trønder født uten ski på beina

Selv om det virker ganske klart at Marita trives godt på jobb, er jo tidene litt annerledes for tiden, med hjemmekontor og mindre kontakt med kollegaene enn man vanligvis har. Da er det mer tid til hobbyer og andre interesser som man fyller dagene med utenom arbeidstid.

– Jeg er veldig glad i styrketrening, og liker å holde meg aktiv! Hver dag går jeg en tur for å lufte hodet når jeg sitter på hjemmekontor, og i sommersesongen spiller jeg mye tennis! Jeg bor rett ved marka, så i vinter var det mye fokus på langrenn som også var en ny hobby for meg.

Marita på ski

Utrolig nok føler ikke trønderen Marita at hun er født med ski på beina, enda så mange habile skihelter Trøndelag har produsert, vi tenker det er bedre å starte sent enn aldri!

Hjemmekontor påvirker også behovene man har gjennom arbeidsdagen. Vi spurte Marita om tre ting hun ikke kunne gå en arbeidsdag uten, og hun måtte faktisk tenke seg om på denne.

– Her er det vel neste klisje å nevne kaffe, men jeg starter alltid dagen med en kaffekopp, også har jeg blitt veldig glad i den turen jeg tar meg midt på dagen. Den hjelper meg med å holde fokuset gjennom dagen. Den siste tingen må rett og slett bli en prat med en kollega.

Marita er nok ikke alene om å synes at den nye arbeidshverdagen er litt tom og trist uten den samme kontakten med kollegaene sine, men heldigvis har man mulighet til å ringe hverandre og slå av en prat.

Et arbeidsmiljø som gir tilbake

Vi får et tredelt svar når vi spør Marita hva som er det aller beste med jobben hennes.

– Det første jeg vil nevne er kollegaene og arbeidsmiljøet. Det neste er arbeidsoppgavene jeg har, og måten vi jobber på. Det er helt unikt å ha en slik påvirkningskraft som det vi har i arbeidshverdagen, på hvordan vi jobber og hvordan arbeidsdagene skal se ut.

Hun påpeker også kundekontakten som en av de positive aspektene ved jobben, og spesielt de gode tilbakemeldingene hun får når kundene er fornøyde med jobben hun har lagt ned.

Kontakt med kundene er helt klart en av de viktigste kontaktene vi har på arbeidsplassen, konstruktiv tilbakemelding, men også skryt øker motivasjonen til å gå den ekstra meteren for alle kundene våre.

Ønsker at kundene føler seg hørt

Vi spør Marita litt mer spesifikt om hva hun ønsker at hennes kunder skal sitte igjen med etter å ha jobbet med henne svarer hun litt todelt.

– Jeg som jobber aller mest med nettsidene til kundene ønsker jo at disse gir kjempegode resultater og at bedriften når målene de har satt seg, men og at de trives med måten vi jobber på, og at de føler seg hørt og involvert i prosessen.

Nå som hun har vært med Evolve helt siden 2018, er det spennende å høre om hun fortsatt har områder hun ønsker å bli bedre på. Trondheimsjenta er helt klar på dette punktet.

– Jeg føler jeg lærer noe nytt hver eneste dag fortsatt. I den jobben jeg har endrer trendene seg kontinuerlig, og det kommer både ny teknologi og ny teori hele tiden. Her blir man nok aldri utlært! I tillegg har man jo lyst til å bli enda bedre på ting man allerede er god på.

Videre trekker Marita frem de interne aspektene i Evolve og påpeker at hun har lyst til å bli enda bedre i til å jobbe sammen med kollegaene sine, og måten de jobber på i Evolve. Et sterkt team som jobber godt sammen kommer alltid kundene til gode.

Utenfor jobb er Marita som tidligere nevnt en aktiv person, som er glad i trening og å være utendørs. Derfor kommer det heller ikke som en kjempestor overraskelse at hennes skjulte talent handler om nettopp det å være aktiv utendørs.

– Jeg har dykkerlappen! Har dykket på skipsvrak og korallrev på Bali og blant alle krabbene i Norge. Det er kjempespennende!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: