Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bli kjent med Odd Marius!

Odd Marius Skjelbred

Odd Marius Skjelbred, mannen fra byen som er selvtitulert som Rock City, nemlig Namsos, startet karrieren sin innenfor et helt annet felt enn markedsføring.

Audiologen fra (gamle) Nord-Trøndelag

Odd Marius tok et år på informatikk på NTNU, og deretter en bachelor i audiologi. Som om ikke dette er spennende nok, spesialiserte han seg innen barneaudiologi ved Flinders University i Australia og har skrevet en bachelor om auditive prosesseringsvansker (APD) hos barn.

I mai 2011, bestemte han seg for å gå inn i markedsføring og jobbet som koordinator, med fokus på salg og produksjon av nettsider. Der hadde han også hovedansvar for Google Ads, selv om dette nå er langt viktigere og ikke minst langt mer utviklet enn det var på den tiden.

Odd Marius har vært med Evolve helt siden oppstarten i 2014, og har dermed også blitt en potet med erfaring fra stort sett alle områder innenfor digital markedsføring.

– I dag jobber jeg som ansvarlig for trafikk, både i Google og i sosiale medier. I og med at jeg var en del av Evolve helt fra starten da vi kun var tre personer, har jeg også litt kunnskap innen teknisk oppsett og er kanskje litt potet sånn generelt.

Vi er nysgjerrige på hvordan hverdagen ser ut for en med en så bred kompetanse, og Odd Marius fortsetter.

– Akkurat nå har vi jo fått to nye personer inn på laget på trafikk, så vi jobber mye for å få de i gang og inn i systemer og gruppa generelt. Dette fungerer veldig bra så langt, og utover dette har jeg et overordnet ansvar for trafikk og at alle kampanjer og kunder fungerer optimalt.

Videre forteller Odd Marius om sin viktigste egenskap, både i arbeidslivet, men også gjennom studier og i livet generelt.

– Jeg er lettlært av natur. Det gjør at jeg tar ting veldig lett og lærer fort nye ting. Det har hjulpet meg mye, både gjennom studiene men også hver eneste dag på jobb.

En malplassert kommentar som resulterte i sykkelritt

Odd Marius er en sprek mann, og på fritiden trives han godt i frisk luft og med sykkelen på fjellet.

– Jeg er glad i å sykle, og friluft. Faktisk har jeg deltatt i Jotunheimen rundt, selv om dette ikke var helt frivillig. Jeg var litt tøff i trynet når samboeren min hadde syklet et litt kortere ritt oppe i fjellene der, og kort fortalt endte det med at jeg stilte til start i Jotunheimen rundt.

Til tross for at det var langt og kupert var opplevelsen verdt timene i motbakker, skal vi forstå Odd Marius rett.

– Når jeg ikke sitter på sykkelen, er jeg også glad i friluft generelt og ikke minst jakt, om man kan kalle det en hobby.

Odd Marius har og tre ting han ikke kan gå gjennom arbeidsdagen uten. Umiddelbart nevner han kaffe, men for å få et litt bedre innblikk i hvem han er, tar vi fra han det alternativet.

– Vel, ok da blir jo det litt vanskeligere, men jeg må nok si musikk, vann og tøfler.

Sosiale bånd skaper viktige synergier

Trivsel er viktig for produktivitet både på hjemmekontor og vanlig kontor. Odd Marius nevner blant annet synergiene man skaper i fellesskap når man jobber sammen som spesielt viktige for hans trivsel på jobb.

– Jeg trives jo aller best når vi er nede i Oslo sammen alle sammen, men det er jo ikke mulig nå. Arbeidsmiljøet og det sosiale aspektet sammen med den fine gjengen vår, skaper nytenkning og innovasjon gjennom å alltid ha nye øyne på saken.

Synergien mellom flere mennesker med høy kompetanse på sine respektive felt gir ofte svært gode resultater. Hvordan dette går i disse tider med hjemmekontor og begrenset sosial kontakt mellom kollegaene er interessant.

– Synergien vi skaper når vi er sammen, går selvsagt an å skape over nett, men det blir langt ifra det samme. Man får ikke det samme frie samtalen og det blir litt mer kort og kontant.

Odd Marius er også opptatt av gode resultater, og spesielt de man kan oppnå sammen med resten av teamet sitt, og håper kundene føler på dette etter de har jobbet sammen.

– Jeg håper jo at de sitter igjen med bedre resultater enn det de hadde før vi startet å jobbe sammen, men også at jeg er engasjert i deres produkter og tjenester og at vi sammen skal skape resultater. Det er viktig at vi sammen jobber i samme retning for å oppnå målene vi og de har satt for samarbeidet.

Videre forteller han om verdien av å sette forskjellige typer mennesker sammen, nettopp for å få helt forskjellige syn på samme saken, nye innspill og vinklinger og dermed nye kreative løsninger.

Odd Marius – Evolve sin helt egne våghals

Nå har Odd Marius allerede vært i Evolve siden oppstarten, og har betydelige mengder både kunnskap og erfaring. Det er derimot alltid noe man kan bli bedre på, og det er viktig også for han at man aldri slutter å lære og utvikle seg.

– Ja jeg føler kommunikasjon er noe man alltid kan bli bedre på, og noe som er viktig for meg nettopp på grunn av rollen jeg har i Evolve. Som leder for trafikk, er det viktig at jeg er en person kollegaene mine kan komme til med spørsmål eller andre ting.

Helt til slutt ønsker vi å vite om mannen fra Rock City er like kul som han virker, og vi blir ikke skuffet. Som en liten funfact om seg selv, kan han røpe en relativt høy toleranse for høyder.

– Jeg har faktisk hoppet i verdens høyeste kommersielle strikkhopp fra Macau Tower utenfor Hong Kong i Kina.

 

Bli også bedre kjent med Aleksander her!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: