Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bli bedre kjent med Viggo!

Viggo Holthe

Viggo Holthe er SEM-ansvarlig i Evolve og en ekte trønder fra stort sett alle Trondheims bydeler. I dag er han midt i en veldig spennende endring på arbeidsplassen og vi gleder oss til å følge fortsettelsen.

Arbeidshesten fra Trondheim

Viggo, i likhet med svært mange av kollegaene sine, kommer fra en annen bakgrunn enn de fleste innen markedsføring. Mannen fra Trøndelag gikk bygg og anleggsteknikk og byggteknikk på videregående skole, og skulle bli tømrer.

Heldigvis for oss i Evolve, fikk Viggo smaken på arbeidslivet da han ved siden av vgs fikk seg lagerjobb og inntekt. Derfra gikk ferden fra lagerjobb til lagerjobb for stadig større kjeder og til slutt skjedde det som ikke skulle skje, ryggen sa nok er nok!

Ny utvikling fra SEM til salg

Tilfeldighetene skulle derimot ha det slik at Viggo hadde kontakter, og i blant de Rune, som var med å starte opp Evolve. Dermed var han inne på laget, og var altså med Evolve nesten helt fra starten.

– Jeg har jo da vært i Evolve siden 2016, og ble hentet inn av Rune. Siden vi ikke var så mange ansatt i Evolve på den tiden blir man etter nødvendighet litt potet. Jeg har frem til nå jobbet som SEM ansvarlig, men er nå i en prosess hvor jeg skal gå over til å jobbe med rådgivning og salg.

Dette høres fryktelig spennende ut, og vi fortsetter å grave litt i tidligere stilling og ikke minst hvordan han ser for seg tiden fremover.

– Helt fra starten har jeg jobbet med Google sine plattformer, og hatt det som hovedfokus, men har også hatt ansvaret for GDPR både for oss selv og for en god del av kundene våre. I tillegg til ansvaret for at kundene våre får mest mulig ut av sine SEM-budsjett har jeg også delvis hatt ansvaret for vårt CRM og fildelingssystem samt opplæring av nye kolleger.

Rapportkongen

Viggo fortsetter å fortelle oss om hva han føler han har hatt størst suksess med, og hvilke oppgaver han trives aller best med.

– Jeg tror nok at det jeg har hatt størst suksess med er oppsettet av rapporteringen for kundene våre. Automatiserte løsninger for rapporteringer sparer både meg og kollegaene mine for timesvis med jobb hver uke, og sørger for at vi rapporterer oversiktlig, korrekt og samlet data fra alle plattformer i en og samme rapport.

Rapporter som inkluderer informasjon om fremgang, resultater og annen vital informasjon kunden skal ha tilgang på, er ikke bare oppdatert og tilgjengelig når den fremlegges en gang i måneden, men 7 dager i uka, 24 timer i døgnet.

Jobb smartere, men også litt hardere

Videre er det interessant å høre hva Viggo har tatt med seg ut i arbeidslivet, av personlige egenskaper.

– Vel, det må være evnen til å finne bedre og enklere løsninger på utfordrende problemer. Bill Gates sier “I choose a lazy person to do the hard jobs. Because a lazy person will find an easy way to do it.” Jobb smartere, ikke hardere? Neida, men å gjøre ting mindre komplisert og mer effektivt.

Vi har aldri hørt om noen som har klaget på en løsningsorientert ansatt med denne evnen til å effektivisere og optimalisere løsninger, slik han gjorde med rapporteringssystemene, og er imponert over hvordan han ser slike systemer.

Utenom jobb har Viggo mer enn nok i henge med på hjemme. Med barn og kone blir livet sjeldent for stille, selv om han fra tid til annen også sniker inn litt tid til å drive med hobbyene sine.

– Dataspill er nok det jeg liker best å holde på med, selv om det ikke er for mange ledige timer i døgnet lenger. Det spillet jeg har brukt flest timer på opp gjennom årene må nok være World of Warcraft.

Åpenhjertig

Når vi ønsker å finne ut hvilke ting Viggo ikke klarer seg uten gjennom arbeidsdagen, møter vi en åpenhjertig og ærlig kollega.

– Jeg har ganske sterk ADHD, noe jeg er veldig åpen om å liker å tøyse med. Det har vært med å forme meg helt siden ungdomsskolen, og er en stor del av den jeg er. Det første jeg må nevne da er jo ritalin, som hjelper meg så jeg kan være fokusert og effektiv på jobb, og som lar andre rundt meg komme til ordet. Som du kanskje merker er jeg veldig glad i å prate!

Videre forteller Viggo om vannflasken som alltid er med, ikke en vanlig vannflaske altså men en ocean-bottle, et produkt som er å anbefale alle, som samtidig er med på å løser et større problem. . I tillegg til dette trekker han også frem kollegaene sine, og påpeker at dagen ikke hadde vært den samme uten den kontakten og samholdet i gjengen.

Igjen trekkes det sosiale aspektet frem, og denne gangen på spørsmål om hva han trives aller best med på jobb. Viggo forteller også videre om utfordringer og nye impulser.

– Jeg er virkelig glad for mulighetene jeg har fått i Evolve. Siden 2016 har jeg fått muligheten og rom til å utvikle meg fra nybegynner til en Google spesialist med ellers bred bransjekunnskap og ansvarsområder. Jeg trives veldig godt med ting som er nytt og utfordrer det man tidligere har lært seg.

Utfordringer mangler det ikke på i et marked som alltid er i bevegelse, noe han er klar over, og glad for. Viggo fortsetter:

– Heldigvis er det ikke mangel på dette i bransjen vår da teknologien og mulighetene endrer seg fra måned til måned. Jeg synes også det er utrolig givende å få kunne være en viktig bidragsyter i kundemøter. Ingenting føles bedre enn når begge parter forstår hverandre, kommer til enighet og skaper noe som fungerer bra.

Ønsker å skape en gjensidig forståelse hos kunden og seg selv

Derfra er veien også kort til spørsmålet om hva han håper kundene hans sitter igjen med etter å ha jobbet med han.

– Vel jeg håper jo hovedsakelig at de sitter igjen med en ny og bedre forståelse og en kunnskap om hva vi holder på med og hvor viktig det er for dem.

En mann som Viggo blir aldri ferdig utlært. Han er nysgjerrig og søker ny kunnskap og nye utfordringer. Derfor er det heller ikke overraskende at han nå søker å bli enda bedre på spesielt ett felt.

– Jeg ønsker virkelig å bli enda bedre på å forstå businessiden av selskapene vi jobber sammen med. Deres utfordringer, bekymringer, behov og ønsker, og det å koble dette sammen med det man har lært for å finne løsninger er noe som er utrolig gøy og spennende!

Dette er Viggo veldig klar på at han ønsker å bli flinkere til å forstå og lettere kunne komme med ideer som som vil hjelpe selskapene han jobber med.

Viggo rir mot en bedre skoledag

Avslutningsvis spør vi Viggo om han kan fortelle oss en funfact eller om et skjult talent han har, og vi blir absolutt ikke skuffet.

– Vel jeg har jo vært i avisa da, Adressa i Trondheim skrev for mange år siden en sak med overskriften “Viggo rir mot en bedre skoledag”, noe som er en fantastisk tittel på så mange måter. Jeg kan også holde pusten i 3 minutter og 22 sekunder. Eller jeg kunne, nå tror jeg ikke at jeg holder i mer enn 2.5 minutter.

En mann av mange talenter der altså, og etter et kjapt Google-søk kan vi også anbefale “Viggo rir mot en bedre skoledag”, som lesestoff skulle du ha en litt treg dag.

Bli også bedre kjent med Viggo sin kollega Nicolay her!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: