Responsivt webdesign – kommuniser på alle enheter!

Responsivt design kommuniser på alle enheter

I dag kommer 70 prosent av trafikken på nett fra mobile enheter. Disse bruker vi for å surfe på nett, svare på eposter, gjøre undersøkelser før kjøp og sosiale medier. Fordelene med responsivt webdesign er at disse brukerne får en minst like god opplevelse av nettsiden din som de som bruker PC.

Det er derimot også en forskjell på mobilvennlige nettsider og responsive nettsider. Denne forskjellen, og fordelene den presenterer for dine kunder og resultater på digitale plattformer er noe av det vi skal utforske her.

Ved å ta grep og legge inn små men betydelige endringer i ditt webdesign kan du forhindre at potensielle kunder oppfatter deg som mindre profesjonell enn dine konkurrenter og dermed velger bedriftene som har en bedre nettside. Her kan du lese mer om hvordan du kan ta full utnytte av å innføre et responsivt webdesign.

Hva er responsivt webdesign?

En mobilvennlig nettside vil la alle brukere som besøker nettsiden din via mobiltelefoner oppleve en optimal versjon av nettsiden din. Dette vil derimot ikke gjelde for alle enheter, som nettbrett.

Selv om hoveddelen av den trafikken nettsiden din får kommer fra mobil og PC brukere, må du også være observant på de resterende prosentene. Ved å investere i et responsivt design på dine nettsider kan du sørge for at alle brukere uansett foretrukket enhet opplever nettsiden din som brukervennlig og profesjonell.

Har du også tenkt på at enkelte nå også kan bruke svært små skjermer og enheter som smartklokker og liknende? Et responsivt webdesign vil gi deg muligheten til å kommunisere med brukere av alle typer enheter, både de små og de store.

Lavere kostnader og mindre vedlikehold

Ved å velge et responsivt webdesign for din hjemmeside, kan du unngå å måtte lansere ulike versjoner av nettsiden din. Ønsker du tilpasse for mobilbrukere, kan du altså velge å kun lansere en versjon av nettsiden din som er tilpasset disse enhetene, men ved å kun lansere en nettside har du altså halvparten av både kostnadene og vedlikeholdsarbeidet.

Det er derimot en oppstartsavgift ved å legge om til en responsiv nettsideversjon. Selv om denne tjener seg inn i løpet av kort tid, kan det være nok til at mange skyr endringen. I Evolve finner du svært dyktige webdesignere som kan rådføre deg og hjelpe deg med å ta riktig avgjørelse for din bedrift når det kommer til nettsidene dine.

En annen fordel ved å ha en responsiv nettside er ressursene du frigjør gjennom å begrense vedlikeholdsbehovet. En nettsideversjon krever halvparten så mye jobb som to, og dermed kan du kutte kostnadene for dette vedlikeholdet i to.

Dersom design er noe du er opptatt av, gir en responsiv nettside deg muligheten til å tilpasse utseende på nettsiden og opplevelsen kunden har av den. Ved å legge til rette for at alle funksjoner er lett tilgjengelige og enkle å bruke for dine kunder, skaper du også mer positive assosiasjoner til ditt merke.

I 2021 er det ingen som har tid eller lyst til å vente på ineffektive nettsider, ettersom valgmulighetene er så store i markedet som de er.

En sømløs og brukervennlig opplevelse

Som vi nevner, er det viktig for deg og ditt rykte hvordan kundene dine oppfatter nettsiden din. Deres oppfattelse av din faglige kompetanse knytter seg gjerne tett opp til hvor brukervennlige designet er, og hvilke funksjoner som er tilgjengelige for dem på nettsiden. Derfor er det avgjørende at du har fokus på å skape en sømløs opplevelse.

Hvordan en nettside ser ut når du besøker den, er svært relevant i forhold til valget du tar om å kjøre varer og tjenester fra denne bedriften eller ikke. Tekst og bilder, luftige avsnitt og riktig fordeling av mengde og plassering av dette på nettsiden påvirker opplevelsen vår.

Vi har alle opplevd å besøke en nettside for så å se at vi ikke får plass til all teksten på samme side, eller at vi er nødt til å zoome inn for å kunne se teksten godt nok.

Et responsivt webdesign vil automatisk fordele innholdet på nettsiden din for å passe til den enheten som brukes til å besøke nettsiden din. Dermed slipper du å bekymre deg for om dine kunder får med seg informasjonen du ønsker å formidle.

Det er heller ikke bare landingssidene dine som vil få et ansiktsløft. Menyer og navigering inne på siden din, kan også kreve en viss tilpasning til enheten. I likhet med innholdet på landingssidene er det også viktig at det er en enkel og oversiktlig tilgang på informasjonen du ønsker å formidle. Kundens vei til denne bør dermed være så lett tilgjengelig som mulig.

Forbedre din SEO uten ekstra grep

SEO handler som du helt sikkert er klar over, om å hjelpe bedriften din med å være tilgjengelig for kundene dine gjennom optimalisert plassering på søkemotorer som Google, Yahoo og Bing.

Dette gjøres gjennom forbedre og forandre innholdet på nettsidene dine og nettsiden selv, slik at algoritmen til Google vurderer siden din som det beste resultatet for de søkene som gjøres i søkemotoren.

Ved å legge inn et responsivt webdesign på dine nettsider vil crawlerne Google benytter seg av for å analysere nettsiden din, enklere finne frem, og dermed ilegge høyere verdi. Derfor kan det altså være mer enn verdt tiden og ressursene det krever å legge om til en responsiv nettside.

Google rangerer nettsider etter flere ulike kriterier. Under har vi listet de fire kriteriene som må tilfredsstilles for at Google skal vurdere siden din som responsiv:

  • Innholdet må være tilpasset alle skjermer. En bruker skal slippe å zoome inn og ut eller scrolle sidelengs for å se hva siden din inneholder.
  • Sørg for å bruke mobilvennlige tjenester. Bruk av Flash og andre funksjoner som ikke støttes av mobile enheter må unngås. Husk også at automatisk avspilling av video kan sluke mobildataen til kunden.
  • Teksten skal være lesbar. Unngå å bruke for liten skrifttype og unngå at det er liten kontrast mellom tekst og bakgrunn.
  • Knapper og lenker må være klikkbare. Ha god nok avstand mellom knappene og linkene dine slik at de er enkle å trykke på selv på mobile enheter.

 

Vi hjelper deg med ditt responsive design

Hos oss i Evolve, utvikler vi dine nettsider etter mobil først-prinsippet, og sikrer på denne måten at dine brukere og kunder får enkel og god tilgang på dine nettsider via deres mobiltelefoner. Knapper, menyer, tekstbolker og bilder tilpasses enkelt slik at de er minst like oversiktlige på mobil som på pc.

Ta gjerne kontakt med oss i dag dersom du ønsker å legge om din nettside. Sørg for at dine kunder enkelt kan finne informasjonen din, gjennomføre kjøp i nettbutikken eller sende inn henvendelser på dine tjenester og produkter. Responsivt design på din hjemmeside er en investering for fremtiden.

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale

  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: