8 nettsider med gratis bilder

Å finne gode bilder til nettsiden din, til sosiale medier eller som markedsføringsmateriell er ikke alltid like enkelt. Det kan være vanskelig å vite hvor du kan hente bilder gratis og lovlig, uten at dette går på bekostning av kvaliteten. Heldigvis finnes det flere alternativer til å kjøpe dyre stockphotos. Ved å benytte alternativene vi har oppført trenger du ikke bekymre deg over opphavsrett.

Mange av disse aktørene tilbyr også muligheten til å gi noe tilbake til fotografene. Dette kan for eksempel være å gi dem en donasjon direkte for å vise at du setter pris på deres arbeid. Det er verdt å bemerke at selv om disse bildene er gratis å bruke, kan de ha visse begrensninger for bruk, avhengig av hvilken lisens som er gitt. Så det er viktig å lese og forstå lisensen før du bruker bildene. I tillegg ønsker vi i Evolve Communication at alle skal respektere fotografene som ønsker å dele bildene sine med verden. 


Når det er sagt vil vi i denne artikkelen gå gjennom de mest populære nettsidene som tilbyr bilder gratis. 

 

1. Unsplash

Unsplash er et stort nettsted for gratis bilder med over en million fotografier og bilder av høy kvalitet som kan brukes til kommersielle formål. Du kan søke etter bilder i forskjellige kategorier, og det legges til nye bilder hver dag. De tilbyr også et betalt abonnement dersom du ønsker ytterligere funksjoner og tilganger.

 

2. Pexels

Pexels er et annet populært nettsted for gratis bilder som tilbyr en stor samling av bilder og videoer av høy kvalitet. Nettstedet har også en god søkefunksjon, slik at du kan finne det du trenger raskt og enkelt.

 

3. Pixabay

I tillegg til å tilby et stort utvalg bilder, kan du også finne videoer og illustrasjoner på Pixabay. Ved siden av dette får du også tilgang til vektorgrafikk og musikk. Nettstedet har også en god søkefunksjon og lar deg velge bilder etter kategori.

 

4. StockSnap.io

StockSnap.io er et annet nettsted som tilbyr høykvalitetsbilder gratis. Nettstedet har et stort utvalg av bilder som er organisert i kategorier, og nye bilder legges til daglig.

 

5. Gratisography

Gratisography tilbyr en samling av unike og eksentriske bilder som skiller seg fra det du finner på andre nettsteder. Dersom du ønsker bilder som er litt utenom det vanlig er dette siden for deg.

 

6. Burst (fra Shopify)

Burst er en samling av gratis høykvalitetsbilder utviklet av Shopify. Denne siden er spesielt rettet mot bedriftseiere som trenger bilder til nettbutikker og markedsføring. Bildene er organisert etter tema og bransje.

 

7. Freepik

Freepik tilbyr gratis bilder, mockups, tekstfonter, bakgrunner og mye mer. Her er det uendelige med muligheter. De har også et rimelig premium-abonnement der du kan få tilgang til flere ressurser, slik som uendelig med nedlastninger.

 

8. Canva

Du har kanskje hørt om Canva før? Det er et grafisk designverktøy som lar deg lage ulike design til plakater, sosiale medier, presentasjoner eller markedsføring. De tilbyr et hav av maler er det enklere enn noen gang å lage grafikk selv. Plattformen har også et stort utvalg av gratis bilder som kan brukes i prosjektene dine.

 

Håper denne oversikten hjelper deg neste gang du trenger et unikt bilde. Vi i Evolve Communication står alltid klare til å bistå deg med digital markedsføring, nettsider og innholdsproduksjon. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du skulle ha spørsmål. Lykke til!

 

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale

  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: