Bli bedre kjent med Aleksander!

Rådgiver Aleksander Bakken

Aleksander Bakken er 28 år gammel, og kommer opprinnelig fra Hamar. Innlandsgutten har bodd hele ti år i hovedstaden, men nylig flyttet ut av storbyen til Lillestrøm med hunder og samboer på lasset.

Interessen for markedsføring våknet tidlig og allerede på videregående gjennom ungdomsbedriften, tok han markedsførerrollen og mestret den til gangs, noe som faktisk førte til norgesmestertittel.

– Jeg har alltid vært opptatt av psykologien bak markedsføring. Hvordan forbrukeren tenker og handler og hvordan vi som markedsfører kan påvirke eller endre disse handlingene.

Tidligere har Aleksander jobbet flere år som markedskoordinator og innholdsprodusent i treningsbransjen. Dette ga han et godt innblikk i hvordan markedsføring fungerer og hvordan markedet beveger seg.

Aleksander er en viktig del av drømmeteamet

Aleksander har vært en del av Evolve siden 2019. Han jobber til daglig som rådgiver, noe han påpeker at er en todelt stilling.

– Den ene delen av jobben min er nysalg. Dette går ganske enkelt ut på at jeg kontakter selskaper jeg kunne tenke meg å jobbe med. Den andre delen er mer en rådgivende stilling der jeg sammen med teamet jeg har i ryggen, utarbeider den aller beste strategien for den kunden jeg jobber med.

Teamet som Aleksander snakker om er kollegaene hans i Evolve. Han beskriver de som et profesjonelt drømmeteam, som alltid gjør sitt ytterste for å levere varene.

På spørsmål om hva den viktigste egenskapen han har tatt med seg ut i arbeidslivet forteller Aleksander om hjørnesteinen i hans forhold til sine kunder.

– Jeg er en person som bygger alle forholdene mine på tillit, og den må gå begge veier. For at man skal lykkes handler det mye om tillit. Kundene mine må ha tillit til meg, og til at jeg er god nok i jobben min til å forvalte deres ressurser slik at vi får et best mulig resultat, og jeg må ha tillit til at de gjør sin del av jobben.

Han har vært opptatt av å bygge tillit, ikke bare til kundene men også innad i Evolve, og sier at det åpne arbeidsmiljøet gjør at det er lett å opparbeide seg tillit til hverandre. Man får ansvar og muligheter utover det man ville fått dersom man ikke hadde tillit.

Det er helt unikt å jobbe i det selskapet her

Det er derimot mere i livet enn bare jobb, og hobbyer har kanskje fått en større plass i livene våre nå som hjemmekontor og lockdown har blitt en alminnelig del av livet. Hos Aleksander er det derimot ikke fakta.

– Nei hobbyer har jeg egentlig lite av. Det går litt i tv-titting da, spesielt Kompani Lauritzen, deilig å se andre gå litt ut av komfortsonen! Jeg holder for tiden og på å plante en thujahekk forsåvidt, uten at jeg vet om det kvalifiserer til en hobby.

Litt spøkefullt nevnt den siste delen vil vi tro, men man skal heller ikke kimse av en godt plantet thuja-hekk! Selv om hobbyene kanskje ikke er så mange, er Aleksander en gutt fra Hockeybyen Hamar, og har dermed et nært forhold til sporten han selv har spilt og jobbet i. Han får også han frem at han er veldig glad i å være ute i naturen, der han liker å gå turer og stå på ski både nedover og bortover.

Aleksander på pilketur

 

Videre forteller Aleksander om tre ting han ikke kan gå en arbeidsdag uten. Kaffe, telefon og mac. Han slet litt med rekkefølgen på de overnevnte, men falt til slutt ned på en delt førsteplass.

Når han ble spurt om hva han trives aller best med på jobb var det et område som datt ned i hodet på han, nesten før spørsmålet var ferdigstilt.

– Det første som kommer opp i pannen er arbeidsmiljøet i Evolve. Det er helt unikt å jobbe i det selskapet her, måten vi jobber med kundene våre er helt unikt og den måten vi alle backer hverandre opp og jobber sammen som en enhet for de resultatene vi oppnår er helt unikt.

Det er tydelig at Aleksander trives med måten Evolve jobber på, og fortsetter.

– Evolve som selskap gjenspeiler meg litt som person, noe som gjør at det er veldig lett for meg å ta eierskap i selskapet. Da eier du litt mer ditt ansvar og din plass i alt du gjør, og det får en helt annen mening.

Ser nye muligheter på en helt ny måte

Aleksander liker ikke ordet løsningsorientert. Han mener rett og slett at det er misbrukt.

– Jeg elsker utfordringer. Jeg var nok ikke en av de som først stakk foten utenfor komfortsonen da jeg startet her i 2019, men nå kan jeg rett og slett ikke få nok av det. Jeg har jobbet hardt og lært meg å se nye muligheter på helt nye måter enn jeg gjorde tidligere.

Det er ingen tvil om at Aleksander ikke er redd for å legge i det lille ekstra hos sine kunder. På spørsmål om hva han håper kundene sitter igjen med etter å ha jobbet med han, svarer han todelt.

– Først av alt håper jeg jo at kunden sitter igjen med følelsen av at de har oppnådd noe, kanskje noe mer enn bare gode resultater, at de har skapt et partnerforhold. Vi ønsker jo langvarige og gode forhold til kundene våre, noe som vi skaper gjennom gjensidig tillit.

Det er ikke bare resultater Aleksander håper på å skaffe kundene sine. Han ønsker også at de skal få en ny oppfattelse av markedsføring, se hvor viktig det faktisk er for bedriften, og kanskje de lærer noe de kan ta med seg videre.

Motivasjon er roten til alt godt

Aleksander er ikke en nybegynner lenger, hverken innenfor bransjen eller i Evolve, men en ting er han klar på, og det er at man aldri er ferdig utlært.

– Jeg er veldig opptatt av å være god på å motivere de rundt meg, både internt med kollegaer og eksternt med kunder og andre jeg jobber med. Jeg er veldig heldig og har en leder som er ufattelig god på å motivere meg, noe som gjør at jeg har sett effekten av å være motivert.

Det er ingen tvil om at motivasjon er roten til alt godt, både moral og effektivitet. Nå er vi derimot veldig klare for å bli overrasket! Aleksander lurer lenge når han får spørsmål om han har et skjult talent eller en morsom fakta om seg selv han vil dele, og presenterer oss med en perle.

– Jeg har faktisk blitt norgesmester i amerikansk fotball. Da var jeg hele 1,60 høy og spilte wide receiver, det var utrolig morsomt, og jeg tror faktisk at jeg har pokalen her et sted.

Ut av komfortsonen

Avslutningsvis runder Aleksander opp med en liten huskelapp som vi alle kunne hatt godt av å ha på kjøleskapet.

– Det er kun på utsiden av komfortsonen din du lærer og utvikler deg, men det er ikke lett å komme dit. Mulighetene jeg har fått til å utvikle meg og lære stadig mer etter at jeg startet å jobbe i Evolve er gull verdt, og jeg angrer ikke på en eneste opplevelse.

Ønsker du Aleksander som rådgiver? Du når han på telefon:  +47 40 45 77 68 eller på epost: aleksander@evco.no

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale

  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: