Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bli bedre kjent med Magnus!

Magnus Nygren Syversen i WeTell

Magnus Nygren Syversen er like gammel som Jesus var da han døde, og kommer fra Fredrikstad. Magnus startet karrieren innenfor journalistikk, og benyttet studietiden til å få erfaring fra utlandet.

Journalisten som skiftet beite

I 2007 tok han et semesterstudium i Reportasjejournalistikk og foto i Brasil, i 2010 gikk han ut med en bachelor i journalistikk og kommunikasjon fra Middlesex University i London, og avslutningsvis fullførte han en mastergrad i kommunikasjon – med dobbel spesialisering innen journalistikk og professional writing – fra Deakin University i Australia.

– Jeg startet arbeidslivet i 2004, med en en jobb som journalist i Fredriksstad Blad der jeg skrev korte snutter om lokale fotballkamper og lignende. Senere jobbet jeg også i 180.no, som blant annet var der jeg møtte Fredrik. Jeg holder trolig fremdeles rekorden som selskapets dårligste telefonselger noensinne.

Magnus skiftet beite fra journalistikk til markedsføring i 2014, da han fikk jobb i helsekostselskapet Vitamail. Der skulle han etter planen jobbe på prosjektbasis i tre uker, men da han fortsatt var ansatt i 2017, kan det tenkes at det ikke gikk etter den planen.

– Etter at jeg var ferdig i Vitamail, opprettet og drev jeg et enkeltmannsforetak kalt KonverterMer. I desember 2019 hadde jeg startet et lite AS sammen med min fetter og en kompis av han, som vi hadde fin flyt i selv om coronaen kom våren 2020.

Veien til Evolve og WeTell

Sommeren 2020 ble Magnus kontaktet av Fredrik, som da jobbet som daglig leder i Evolve, og fikk tilbud om et jobbintervju. Han skulle få mulighet til å være med på bygge opp innholdsbyrået WeTell.

– Grunnen til at jeg valgte å gå fra vårt eget AS og over til WeTell var at målene og visjonene til Fredrik og Rolf om Evolve stemte godt overens med det jeg ønsket å utrette i min karriere. Jeg hadde allerede vært gjennom det å starte noe eget, og nå ønsket jeg å være en del av noe litt større.

Som daglig leder i WeTell har Magnus i dag personalansvar for seg selv og én annen tekstforfatter, og planen er å utvide selskapet med ytterligere kompetanse over de neste par årene.

– Selv om jeg har fått en fin tittel er jeg først og fremst tekstforfatter her i WeTell. Jeg jobber sammen med kunder for å lage innholdsplaner, og produserer innhold som fagartikler, blogginnlegg, nettsidetekst og kundecaser.

Magnus har gjennom mange år opparbeidet seg en omfattende kunnskap og forståelse for språk og tekst. Gjennom utdannelsen i to forskjellige engelskspråklige land skriver han også like godt på engelsk som på norsk

Helt på arbeidsplassen – helt på fotballbanen

Ikke bare er han glad i å engasjere seg på jobb, han er også engasjert i idrett på fritiden.

– Jeg har spilt amerikansk fotball i mange år, og var med å starte opp laget Fredrikstad Kings. Pr. i dag sitter jeg faktisk fortsatt som styreleder der.

Bortsett fra en stormende karriere som fotballhelt, er Magnus også glad i å koble av med spill, og da i følge han alle single player spill som gjør at han kan rote fritt rundt i en verden som ikke er denne, helt uten konsekvenser.

Som mange andre hos Evolve, har Magnus ting han ikke kan gå en arbeidsdag uten. Litt overraskende er det at han kun klarer å nevne én ting. Den er dog opplagt, i alle fall for oss som til vanlig ser Magnus på kontoret hver dag.

– Jeg må jo si at jeg nesten ikke går en dag uten en Battery Fresh. Det må jeg ha for å våkne, rett og slett, siden jeg ikke drikker kaffe.

Ingenting er som flytsonen

Han trives tydeligvis godt med kollegaene i Evolve, selv om vi nå sitter på hjemmekontor og den sosiale kontakten er heller mangelfull. Sosial kontakt er også en medvirkende faktor for at Magnus skal oppnå det han trives aller best med på jobb – nemlig å komme i flytsonen.

– Når jeg virkelig kommer i flytsonen, kan jeg sitte og skrive side etter side og plutselig har det gått en hel arbeidsdag. Inne i boblen min kan jeg sitte uten forstyrrelser og det kan gå flere timer før jeg innser at tiden har gått.

Videre fortsetter Magnus:

– Det sosiale aspektet, hvis man kan kalle det for sosialt, er hvor behagelig det er å høre kollegaene mine i bakgrunnen, litt som hvit støy. Ved at andre rundt deg også jobber og står på, blir man mer effektiv selv og.

Viktig med systemer som utnytter teksten optimalt

Magnus er ikke bare leder i WeTell, men jobber som tidligere nevnt også med produksjon av tekst som tekstforfatter. Han jobber tett med kunden for å oppnå de målene de setter seg, og det er spesielt en ting han håper at kunden sitter igjen med etter å ha jobbet med han.

– Jeg håper jo selvsagt at de sitter igjen med gode, målbare resultater og at alt jeg leverer er av høy kvalitet. I tillegg håper jeg at de har et system på plass som gjør at de kan få maksimalt ut av teksten jeg leverer.

Selv om mannen av mange talenter tilsynelatende behersker begge rollene sine godt, er han også åpen om at han ønsker å utvikle seg mer som leder.

– Jeg ønsker å vokse i rollen som daglig leder, og være med å bidra til at vi kan bygge opp et fint, lite innholdsbyrå.

Overgangen fra tekstforfatter til daglig leder var ikke bare bare, men med kun én ansatt enn så lenge, har han fått en myk start på rollen.

Traumer fra barndommen

At Magnus skulle klare seg såpass godt som han har gjort, var ingen selvfølge. Som barn hadde han flere utfordringer, noen større enn andre. Dørkarmer var spesielt utfordrende for han, slik at han ofte utsatte seg selv for hodeskader fordi han bommet på døråpningene. Døråpninger på helt åpne dører.

– Ja det er vel ikke mitt stolteste fun fact, og det ble ikke noe bedre av at mormor valgte å ta det opp i talen i bryllupet mitt. Men det er altså ikke tull, jeg måtte gå med innehjelm da jeg var liten. Ikke en sånn stor sykkelhjelm, men en tynnere, polstret versjon for å skjerme hodet mitt når jeg traff dørkarmene.

Om Magnus har overkommet denne utfordringen er vi enda ikke helt sikker på, men at han klarer seg greit i hverdagen er vi ganske sikre på. Helt avslutningsvis runder han opp eget liv i et livsmotto, noe som også er et utsagn vi hører ofte på arbeidsplassen, eller på onlinemøter, nemlig:

“Det årnær sæ”

Bli bedre kjent med Magnus’ kollega Viggo her!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: