Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bli bedre kjent med Martine!

Martine

Martine Granly, er 28 år gammel, født i Oslo, men oppvokst på Tjøme utenfor Tønsberg, Hun har til nå viet store deler av livet sitt til studier, både i innland og utland.

Hun det nyeste tilskuddet til WeTell familien og jobber nå sammen med Magnus for å skape tekst til kundene. I tillegg til dette har hun også en fot innenfor Evolve, der hun jobber med å produsere tekst for interne formål.

Kontorrekord i antall bachelorgrader

Martine kommer opprinnelig fra Tjøme utenfor Tønsberg, men har i mange år vært bosatt i Trondheim, der hun har studert både det ene og det andre.

– Ja det var vel i grunn ikke nødvendig å ta tre bachelorgrader, men jeg har – i tillegg til et vanvittig studielån – fått kunnskap og erfaringer jeg aldri ville vært foruten. Dette gjelder jo ikke bare studiene men også frivillige verv og flere år i idrett, forteller Martine.

Hun har nemlig hele tre bachelorgrader, hvorav en er i rettsvitenskap eller jus, en i Internasjonal Markedsføring og deretter den siste graden i Internasjonal Business. Sistnevnte graden tok hun ved Grenoble Ecole de Management i Grenoble, i Frankrike.

– Jeg startet i jobben som tekstforfatter i WeTell i starten av mars 2021, så jeg er fortsatt ganske fersk. Jeg var jo faktisk heldig nok til å få en hel uke og en dag på kontoret før Oslo stengte ned igjen, og fikk dermed møtt noen av kollegaene mine.

Trives med fleksibiliteten i jobben

Selv om hun er klar på at hun helst ville vært på kontoret med kollegaene i Oslo, trives hun også godt med å jobbe fra hjemmekontor. Martine kom inn som tekstforfatter og jobber i hovedsak med å produsere tekstinnhold for kunder.

– Hittil har jeg både egne kunder, og samarbeid med Magnus på enkelte av hans prosjekter. Jeg føler jeg har blitt gitt mye ansvar og frihet, og skaper innhold for både store og små selskaper. Noe arbeid er selvsagt mer givende enn annet, men hvem skulle tro jeg fikk drømmejobben bare et år etter utdannelsen var over.

Hovedsakelig går jobben til Martine ut på å skape tekstinnhold for kundene, enten dette er nettsidetekst, fagartikler, kundecaser eller andre typer tekster. I tillegg til dette har hun også delansvar for produksjon av innhold til sosiale medier og nettside hos Evolve.
For Martine er det spesielt en personlig egenskap hun har tatt med seg gjennom studiene og ut i arbeidslivet. Dette er selvdisiplinen.

– Jeg hadde enkelt og greit ikke fått til alt jeg ønsket om jeg ikke hadde en god selvdisiplin. Ved siden av fulltidsstudier hadde jeg 100% jobb, lederstillinger i verv både på arbeidsplassen og på skolen, og var i tillegg med i forskjellige idretter. For å få til dette var jeg nødt til å lære å prioritere og holde meg til disse prioriteringene.

Aspirerende golfer med selvinnsikt

Utenfor kontortid flyr tiden hos Martine. Hun holder for tiden på med å pusse opp leiligheten hun nettopp har kjøpt, og føler som mange av oss andre at døgnet ikke har nok timer. Til tross for at hun bruker mye tid med malekost og skrutrekker, har hun også tid til å koble av litt utendørs.

– Jeg trives godt på golfbanen når jeg har mulighet til det. Tirsdager er reservert til klubbturnering ute på Tjøme, også prøver jeg å få tid til å spille litt utenom det og. Kvaliteten på spillet er vel heller litt så som så, men det er deilig å få vært litt ute og koblet ut hjernen litt!

Martine forteller også om at hun liker å være aktiv ute generelt og at hun ser frem til joggeturer nå som det har blitt litt varmere i været.

Litt vanskeligere ble det når vi spør henne om hvilke tre ting hun ikke kan gå en arbeidsdag uten.

– Jeg rakk jo kun en uke på kontoret før Oslo stengte ned igjen, så jeg kan jo bare snakke ut i fra tilværelsen på hjemmekontor. Det jeg derimot er helt avhengig av her på hjemmekontor er notatboken min, cherrytomater, og den siste må vel bli kalenderen min.

Mye ansvar gir Martine et ekstra gir på jobb

Dagene til Martine hadde, i følge henne selv, ikke gått rundt uten denne kalenderen og notatboken. Hun har en liste for alt, og det absolutt verste hun vet er å ikke ha kontroll på avtaler og prosjekter.

Vi graver litt videre og lurer på hva Martine trives best med på jobb. Hva får henne engasjert og får de kreative boblene til å bruse?

– Det må være når jeg får ansvar og tillit fra mine ledere. Det er ingenting som får meg til å jobbe hardere og bedre enn når jeg får mye ansvar. Jeg har vært så heldig at jeg har fått det allerede fra dag en her i Evolve, og det er noe jeg virkelig trives med.

Ønsker å stå for originale tekster

Selv om hun er relativt fersk i likhet med et par andre av hennes kollegaer, har hun allerede rukket å jobbe med både små og store kunder. Vi lurer på hva Martine ønsker at kundene hennes skal sitte igjen med etter å ha jobbet med henne, og hun tenker seg godt om før hun svarer.

– Jeg håper kundene mine sitter igjen med noe originalt. Det er veldig sjeldent nødvendig å finne opp kruttet på nytt, men det er alltid viktig å produsere noe som gjenspeiler bedriften. Et godt og åpent samarbeid og et godt sluttprodukt kort fortalt.

Martine er, som vi kan se på studieløpet hennes, veldig glad i å lære. Derfor kommer svaret raskt når vi spør om det er noe hun gleder seg til å bli bedre på.

– Jeg jobber mye med å utvikle språket mitt. Vi jobber med forskjellige typer tekst og kunder med vidt forskjellige uttrykk, noe som stiller høye krav til meg og mitt språk. Ellers prøver jeg å legge fra meg den engelske måten å skrive på, men det sitter langt inne etter fem år med studier på engelsk.

En brukket arm og ballerina-drømmen som brast

Avslutningsvis spør vi Martine om hun har noen skjulte talenter eller om hun vil dele en morsom fakta om seg selv, og i likhet med de aller fleste kollegaene sine, sliter hun litt med å finne noe bra.

– Jeg drev med sprangridning i mange år, fra jeg var rundt 5-6 år til jeg ga meg og valgte å satse på studier andre året på videregående skole. Jeg har hatt en del sprø hester og ponnier gjennom årene, men den eneste gangen jeg har brukket noe bein av betydning var når jeg var 5 år gammel og gikk på ballett.

Litt flau forsetter hun og fortelle om barndomstraumene man tydeligvis må ha for å kunne jobbe med tekst i WeTell og Evolve.

– Da brakk jeg armen i et forsøk på å løpe til mamma når vi egentlig ikke hadde lov. Litt flaut, men jammen godt gjort også! Da var det over og ut med ballett, heldigvis! Ellers kan jeg vel nøyaktig syv sanger på piano, hvorav fem av disse er julesanger, så underholdning skal det ikke stå på!

Bli også bedre kjent med Martines kollega Magnus her!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: