Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

3 steg til videoannonser

3 steg til videoannonser

Å bruke video i markedsføring er større enn noen gang. Enten du skal sette i gang en stor produksjon for å lansere et nytt produkt eller bare ønsker å vise «hverdagsfjeset» til kundene dine, er video og levende bilder en perfekt måte å knytte relasjoner til målgruppen din på.

Det er store forskjeller på de ulike produksjonene du kan observerer på plattformer som Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube. Hvilken type video du publiserer i dine digitale plattformer bør reflektere verdiene og egenskapene tilhørende din bedrift.

Her skal vi gå gjennom noen punkter du bør ha i bakhodet dersom du ønsker å komme i gang med videoannonser i dine digitale kanaler, samt våre beste tips til å hjelpe deg i gang med nye, spennende videoannonser på 1-2-3, med Video Ads!

En levende bedrift med levende bilder

I langt tid har video vært et spennende og kreativt alternativ for kommunikasjon med målgruppene i sosiale medier. Både store og små bedrifter med store og små budsjetter har engasjert seg i diverse kanaler, ofte med stor variasjon i innhold.

I starten handlet det om kreative og inspirerende grafikk, men dette gikk raskt over i en mer naturlig tilnærming til kommunikasjon der medmenneskelighet og hverdagssjarmen sto i fokus. Om du ønsker å benytte deg av smarttelefonen din eller et eget kamerateam med klipp og redigering i etterkant, er helt individuelt og bør avhenge av hvem du snakker til.

Med Google Ads lager du enkelt gode og innholdsrike videoannonser. Dersom du har besøkt YouTube for å se en video, har du helt garantert lagt merke til at de presenterer seerne med en eller flere annonser i forkant eller underveis i videoen.

Kom i gang med videoannonsering

Det trenger slett ikke å være komplisert å lage videoannonser for bedriften din. Her skal vi gå gjennom tre enkle steg du må gjennom før du er i gang med publiseringen av din første videoannonse!

Steg 1 – Lag annonsen din

Når du skal lage en videoannonse er det viktig at du har fokus på at budskapet ditt kommer klart og tydelig frem. Dessverre for annonsører i dag er det mange som hopper over annonser eller krysser de ut før de er ferdigspilte. Derfor er det kjempeviktig at budskapet du ønsker å formidle dukker opp tidlig i annonsen. I tillegg til dette er det alltid en fordel å bruke klare og oppmerksomhetsfangende farger og bilder.

Identifisering av merkevare i videoannonser er også sentralt dersom du ønsker å øke kjennskapen til merkevaren din. Her er det viktigere å fremme bedriftens personlighet fremfor de skarpe og oppmerksomhetsfangende fargene og bildene. Ha gjerne i bakhodet at identifisering er viktig for kundene dine når de skal knytte nye bånd til nye bedrifter.

Musikk er en svært viktig komponent til videoinnhold i dag. Dersom du har mulighet vil vi anbefale deg å bruke musikk eller lydeffekter på din videoannonse. Dette vil sette i gang mentale reaksjoner hos seeren og treffer du godt kan du sette i gang prosesser med assosiasjoner eller minner hos vedkommende.

Når du har fullført og laget selve videoannonsen din, skal den publiseres. Dette gjør du enkelt ved å laste opp videoen i Google Ads etter å ha logget inn på din konto. Deretter blir du guidet gjennom de neste stegene og helt frem til du har publisert din videoannonse.

La oss ta en kikk på steg nummer to i prosessen, nemlig innstilling av publikum og målgruppe for din annonse.

Steg 2 – Velg en målgruppe

Som ved alle andre typer annonser er det viktig at du sørger for at den riktige gruppen mennesker ser annonsen din. Dette gjelder også for videoannonser i Google Ads. Her får du samme mulighet til å spesifisere og begrense, inkludere og ekskludere ulike egenskaper og attributter ved din målgruppe.

Dersom du selger hytter på østlandet, kan det være aktuelt å ekskludere målgrupper i Nord-Norge, ettersom de er mindre aktuelle kunder for markedet på østlandet. Dette gjelder også for alle som eier hytter fra før, eller de som eier fritidsboliger i andre land. Dette er bare en av flere måter du kan tilpasse publikummet ditt på.

Steg 3 – Angi budsjettet ditt

Jo mer spesifikk målgruppen din er, jo lavere kostnad kan du oppleve å ha på din videoannonse. Det viktige her er at du har et reelt bilde på utgiftene du vil ha på videoannonsen din.

Det er to summer du bør jobbe deg frem til. Den første er en maksgrense eller et maksbeløp for hvor mye du er villig til å bruke per dag. Den andre summen er en maksgrense på hvor mye du er villig til å betale per måned.

Ha gjerne i bakhodet at eksponeringen av annonsen din kan variere fra dag til dag og det er dermed viktigere at du setter et godt tak på månedsbudsjettet ditt slik at det ikke totalt sett går over budsjett.

Det er heller ikke slik at man ser resultater og oppslutninger over natten så vær forberedt på at det kan ta noen visninger før du ser de ønskede resultatene. Dette gjelder også for budsjettet ditt.

Realistiske forventninger er avgjørende for den opplevde verdien av markedsføringen. Setter du 15 kroner per måned som maks budsjett vil du helt klart ikke oppleve den samme effekten som et budsjett på 100 kroner per måned vil gi deg. Dette er helt enkelt et regnestykke på hvor mye du er villig til å legge i markedsføringen og hvor mye du ønsker å få ut av den.

Publisering av videoannonsen

Etter du har laget annonsen, stilt inn og tilpasset publikummet samt angitt budsjettet ditt, er du klar for å publisere annonsen. Google Ads hjelper deg helt frem til du trykker på “publiser” i plattformen. Det den derimot ikke vil minne deg på, men som vi vil minne deg på er å teste, analysere og endre.

Kanskje kan det være aktuelt for deg å kjøre en A/B-test på videoannonsen din, på samme måte som du forhåpentligvis gjør med de vanlige annonsene dine. Dermed kan det være aktuelt også å lage ulike versjoner av videoannonsen din, og kjøre disse opp mot hverandre med kun små variasjoner i innstillingene slik at du kan kontrollere resultatene.

Vi i Evolve står alltid klare til å hjelpe deg med din annonsering. Enten det skulle være videoannonser på plattformer som YouTube, eller klassiske banner- eller andre typer annonser i sosiale medier eller søkemotorer. Ta gjerne kontakt med oss i dag, dersom du er usikker på om videoannonsering er det riktige neste steget for deg og din bedrift.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: