8 tips til produktbeskrivelser som selger

Hva er en produktbeskrivelse?

Formålet med en produktbeskrivelse er å gi potensielle kjøpere viktig informasjon om funksjonene, fordelene ved produktet, og hvorfor det er verdt å kjøpe det.

En veldig vanlig feil som dukker opp når man som gründer eller markedsfører skriver produktbeskrivelser, er å skrive for enkle og utydelige beskrivelser. Selv profesjonelle tekstforfattere begår disse feilene.

Hvorfor er det galt? Fordi gode produktbeskrivelser skal ikke bare overbevise potensielle kunder til å utføre et kjøp, men rangere produktet høyt for søkemotorenes relevans.

Hvorfor er gode produktbeskrivelser viktig?

En avgjørende del av kundereisen

Med gode produktbeskrivelser bygger du lettere tillit med kundene dine, og tilbyr den informasjonen de leter etter. Gode produktbeskrivelser vil være avgjørende for kundereisen.

De fleste bruker søkemotorene for å finne svarene de leter etter (problemfasen). Deretter sammenligner man de ulike alternativene som dukker opp i søkeresultatene (vurderingsfasen), før de tar en endelig beslutning på hvilket alternativ de velger å gå for (beslutningsfasen).

Tilstedeværelse er ekstremt viktig når potensielle kunder leter etter dine tjenester eller produkter. Når potensielle kunder er i en fase hvor de tenker å kjøpe noe, vil de helst finne ut så mye som mulig om et spesifikt produkt eller tjeneste før de bestemmer seg.

 

Bedre rangering i søk

Innholdet i din produktbeskrivelse vil avgjøre om produktet rangerer høyt i søkemotorene. Tydelige og utfyllende beskrivelser er med på å forbedre din SEO (søkemotoroptimalisering), hvilket resulterer i økende organisk trafikk over tid.

Er du interessert i å vite mer om hva SEO er, og hvordan din bedrift kan bli mer synlig på nett? Ta kontakt med en av våre rådgivere for en uforpliktende prat.

Hvordan skrive selgende produktbeskrivelser - steg for steg

1. Fokuser på din ideelle kjøper

Når man skriver en produktbeskrivelse med et stort publikum, kan beskrivelsene fort bli diffuse og utydelige, og man vil ende opp uten ønskelige resultater.

De beste produktbeskrivelsene adresserer målgruppen din direkte og personlig. Du stiller og svarer på spørsmål som om du har en samtale med dem. Inkluder gjerne ord som den ideelle kjøperen bruker, for å fremstå mer unik.

 

2. Overbevis kunden med fordeler

Når vi selger egne produkter, gleder vi oss over individuelle produktfunksjoner og spesifikasjoner. Vi lever og puster vårt eget selskap, vår hjemmeside og våre produkter.

Problemet er at de potensielle kjøperne ikke alltid er like interessert og like opptatte av de samme verdiene. De ønsker gjerne å finne ut av fordelene som gagner dem best.

Derfor er det viktig å trekke frem fordelene ved hver funksjon av produktet, og forklare hvorfor kunden får nytte av det – beskriv hvordan produktet ditt får kunden til å føle seg lykkeligere, sunnere eller mer produktive, og forklar hvilke problemer og ulemper produktet ditt hjelper dem å løse.

Ikke bare selg et produkt, selg en opplevelse!

 

3. Unngå “ja, ja” setninger

Når vi står fast og ikke finner de rette ordene, legger vi ofte til noe intetsigende som «utmerket produktkvalitet». Det er en `ja, ja´ setning. Så fort en potensiell kjøper leser “utmerket produktkvalitet”, tenker han/hun, `ja, ja, selvfølgelig; det er hva alle sier´ og dermed fremstår du som mindre overbevisende.

For å unngå denne reaksjonen – vær så spesifikk som mulig! Det kan du gjøre ved å fremheve både en funksjon, pluss en fordel, skrevet som punkter for en enklere oversikt over produktbeskrivelsen din.

Produktdetaljer gir troverdighet. Produktdetaljer selger produktet ditt.

 

4. Begrunn bruk av superlativer

Bruker du superlativer i produktbeskrivelsen, er det viktig at du tydelig legger frem hvorfor produktet ditt faktisk er det beste, det enkleste eller det mest avanserte.

Gi spesifikke bevis og beskrivelser om hvorfor dette er tilfellet, og fremhev med flere ulike begrunnelser. Dette kan for eksempel gjøres ved å sitere en kunde som sier at produktet er det flotteste de noen gang har brukt.

 

5. Fremhev leserens fantasi

Forskning har bevist at om et menneske holder selve produktet i hendene sine, vil ønsket om å eie det øke. Derfor er det enda vanskeligere å selge på nettet, der kundene dine ikke har mulighet til å fysisk kjenne på produktet. Dermed vil store, krystallklare bilder eller videoer være med på å øke sjansen for salg.

Men det finnes også et tekstforfattertriks rettet mot å øke ønsket og behovet: la leseren forestille seg hvordan det vil være å eie produktet ditt.

For å praktisere denne tekstforfatterteknikken starter du setningen i produktbeskrivelsen med ordet `forestill deg´, og avslutter setningen (eller avsnittet) ved å forklare hvordan leseren din vil føle seg når vedkommende eier og bruker produktet ditt.

 

6. Skriv spennende småhistorier

Å inkludere småhistorier i produktbeskrivelsene dine vil redusere rasjonelle barrierer og forbedre intensjonen om å selge, i motsetning til overtalelsesteknikker. Med andre ord så glemmer vi at vi blir solgt til.

Spør deg selv disse spørsmålene når det gjelder å fortelle en historie om produktene dine:

  • Hvem lager produktet?
  • Hva var inspirasjonen til å lage produktet?
  • Hvilke hindringer måtte du overvinne for å utvikle produktet?
  • Hvordan ble produktet testet?

 

7. Appellér til sansene

Restauranter har visst det lenge: ord som appellerer til sansene øker salget. Disse ordene påvirker hjernens evne til å se, høre, lukte, smake og føle ordene på en annen måte enn å bare lese de.

Adjektiver er lure ord å bruke i produktbeskrivelsen. Ofte gir det ikke fullstendig mening å legge de til i setningene dine, men sensoriske adjektiver derimot er kraftord fordi de får leseren til å oppleve produktet ditt mens de leser.

Prøv å utarbeide levende produktbeskrivelser, med ord som for eksempel fløyelsaktig, glatt, skarp og lys.

 

8. Frist leserne med sosiale bevis

Når potensielle kunder blir usikre på hvilke produkter de skal velge, ser de etter ulike forslag og anmeldelser på hva andre er fornøyde med og foretrekker. Dette er viktig å ta hensyn til, men det finnes også andre måter å snike inn sosiale bevis for nettopp dine produktbeskrivelser.

Om produktbeskrivelsen inneholder et sitat, inkluder et bilde av personen som skrev sitatet. Dette gir troverdighet, i tillegg til at det utgjør et mer personlig og tilgjengelig uttrykk for bedriften.

Mange kjøpere tiltrekkes av å kjøpe noe som er populært. Når det gjelder nettbutikken din, bør du merke av de produktene som er blant kundenes favoritter, for å igjen øke troverdigheten.

En overbevisende produktbeskrivelse vil alltid forbedre utfallet

Del kunnskapen om produktet ditt. Fortell historier og forklar selv de minste detaljene. Gjør en innsats for ikke å være kjedelig, og gled i stedet de besøkende på nettsiden din med fortryllende beskrivelser.

Mest av alt – skriv med entusiasme, fordi lidenskapen du viser ovenfor dine produkter vil smitte over til leseren!

Ønsker du å lære mer? Ta kontakt for en uforpliktende samtale

  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: