Bli bedre kjent med Jorunn!

Etter å ha landet litt i jobben, blitt kjent med programvarer og nye vaner, har vi nå tatt en prat med Jorunn som ble en del av Evolve-familien allerede i 2021. Ikke bare var det hyggelig som alltid å slå av en prat, men det var også mye vi ikke visste om Jorunn!

Som ung drømte Jorunn om å bli fotograf. I dag jobber hun som kontoransvarlig i Evolve, og holder styr på alt fra økonomien til oss kollegaene. Selv om hun nå begynner å få god kontroll på både oss og alt stillingen innebærer, er det tydelig at lidenskapen for foto fortsatt lever videre, men nå på fritiden.

Vi satt oss ned sammen en mandags morgen, for selv om Jorunn nok er en av de vi ser oftest på kontoret, har hun også mer enn nok å holde på med. Praten går som alltid lett, og vi ble ikke overrasket en, men opptil flere ganger i løpet av denne samtalen. Her kan du også bli bedre kjent med en av våre mest omsorgsfulle ansatte, Jorunn.

Fra medier til markedsføringsbedrift

Jorunn startet tidlig å fatte interesse for det kreative. Da hun studerte falt valget på en bachelorgrad i Media og Foto, som hun tok i England. Interessen for fotografering er noe hun har med seg fra barndommen, da hennes far også var lidenskapelig opptatt av fotografering.

Det viste seg at å få jobb som fotograf i Norge – etter studier i utlandet – ikke var så enkelt som hun ønsket. Ettersom kontaktnettverket hennes var basert i England, besluttet hun sammen med sin mann å starte et eget selskap.

– Det var utfordrende å starte et helt eget selskap i Norge ettersom vi hadde alle våre bekjente og kontakter i England, men vi tok en sjanse sammen, og hadde en god periode med dette selskapet, forteller Jorunn.

Hun fikk etter dette en liten smak på drømmen da hun i 8 år var ansatt i det som i dag er kjent som Norsk Skolefoto AS. Her jobbet hun som prosjektkoordinator, og trivdes i et kreativt miljø. Da pandemien og nedbemanningen startet, fant hun ut at hun trivdes med ulike deler av kontorlivet, og ønsket å ta fatt på dette hos oss i Evolve.

Her har hun naturlig tatt en slags “morsrolle”, noe vi vet at vi setter pris på. Per i dag er Jorunn en stor del av jobben som gjør at livet på kontoret vårt i Grenseveien, er så hyggelig som det er. Selv om jobben er variert og det var en del å sette seg inn i fra starten, har hun nå begynt å kjenne på en trygghet i jobben hun gjør.

– Hverdagen består av langt mer økonomi enn jeg hadde sett for meg da jeg startet, men allerede nå kjenner jeg på et behov for å gjøre mer og mer selv, og ikke sende så mye videre til regnskapsfører. Da føler jeg at jeg har mer kontroll, og jeg lærer mer for hver eneste uke jeg jobber her, fortsetter Jorunn.

Jorunn har i dag ansvar for å holde orden på økonomien vår, i tillegg til å bestille inn mat og kaffe til alle de ansatte i Evolve, og ikke minst å booke inn og arrangere firmaturer for hele selskapet. I tillegg til dette er hun også fungerende HR-avdeling og verneombud for gjengen i Grenseveien.

Trygghet og ærlighet

Da vi spurte Jorunn hva de viktigste egenskapene hun tok med seg inn til Evolve var, svarte hun enkelt og greit at det var tryggheten på seg selv og sine kunnskaper.

– Det var viktig at den personen i den stillingen jeg har i dag, kunne jobbe selvstendig. Jeg er ikke redd for å prøve meg frem og finne ut av ting selv, og heller ikke redd for å spørre om hjelp dersom jeg trenger det. Jeg har en trygghet i meg selv og i de tingene jeg gjør, som har kommet veldig godt med disse årene, forteller Jorunn.

Selv om Jorunn er selvgående på jobb, er hun også en veldig viktig del av gjengen på kontoret. Som person er hun raus, har nesten alltid tid til å slå av en liten prat med oss andre, og kose litt med hunden – og kontormaskoten vår – hunden Charlie.

Når vi lurer på om Jorunn har noen hobbyer er det naturlig nok hunden hennes Charlie som dukker opp først. Han er en dvergschnauzer som ble en del av gjengen vår på kontoret i 2022. Hun forteller at mye av tiden utenfor jobb, blir brukt på nettopp han. Utover dette drar hun nok en gang opp fotografering.

– Jeg merker jo nå som jeg snakker om det, at foto virkelig er en av lidenskapene mine. Det går veldig mye i bruk av kameraet på telefonen da, og jeg har vel 8000 bilder liggende på den akkurat nå, forteller hun med en liten latter.

Vi ønsker å bli enda litt bedre kjent med Jorunn, og fortsetter med et spørsmål om hva hun rett og slett ikke kan gå en arbeidsdag uten. Hun tenker seg godt om her før hun svarer.

– Det må være te, mobilen min og kos med Charlie. Jeg bruker mobilen en del til jobb, og da jeg hadde den inne til service i to dager, stoppet det meste litt opp, ler hun.

Det man aldri skulle tro at Jorunn hadde gjort

På spørsmålet om hva hun trives aller best med på jobb, er Jorunn klar på hva hun ønsker å trekke frem. Eller rettere sagt, hvem hun ønsker å trekke frem.

– Jeg må si at en ting jeg er veldig takknemlig for er å ha en så blid og glad sjef som Fredrik. Han er alltid glad, og titter alltid innom kontoret mitt for å si hei når han kommer på jobb. Ut ifra det jeg hører fra andre, og min egen tidligere erfaring, er det helt uvurderlig med en sjef som Fredrik, forteller Jorunn.

Selv om Jorunn nå har vært ansatt siden høsten 2021, og virkelig har fått kontroll på oppgavene og regnskapsprogrammer, er det likevel noe hun ønsker å bli enda bedre på i årene som kommer.

– Jeg har lyst til å bli litt strengere, uten å trenge å føle at jeg maser. Mye av jobben min går ut på å samle inn informasjon og dokumentasjon fra blant annet avdelingsledere. Selv om de har mye å gjøre, skal jeg bli bedre til å være klar på hva jeg trenger fra de, at det er viktig, og at dette ikke nødvendigvis oppfattes som mas fra de andre, forklarer hun.

Dette stiller vi oss bak, og skal være en del av å håndheve, dersom hun skulle bli i tvil en dag. Nå skal vi derimot inn på et spørsmål vi har brent etter å stille. Hvilke skjulte talenter eller “fun facts” finnes det om vår kjære kollega, som vi ikke vet om fra før? Vi ble positivt overrasket, ikke en, men hele tre ganger her.

– Vel jeg kan jo starte med at jeg har vært sjakkinstruktør, så jeg har altså lært folk å spille sjakk. I tillegg til dette har jeg vært med i norgesmesterskapet i mopedkjøring, som er ganske festlig. Til slutt må jeg kanskje også nevne at jeg faktisk har hvilepuls på nivå med Therese Johaug, og det er ikke fordi jeg er topptrent, men det er bare sånn jeg fungerer, avslutter Jorunn.

Vel, alle de overnevnte punktene var nyheter for oss, noe som er utrolig morsom å oppdage selv om vi har jobbet sammen over en lengre periode. Jorunn er en positiv og glad dame, som vi er utrolig takknemlige for at kan holde oss litt i ørene noen ganger, og vi håper hun blir hos oss i mange år fremover.

Ønsker du å lære mer?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale

  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.

Les også: